Sarawak : 2nd Day @ Sarawak Cultural Village Part IV

Assalamualaikum 
Salam Ukhwah... 

berjangggut baru nak sambung cerita...
sori ye korang... (budget ada yang polo le tuh... ekekeke)
eB busi sangat2 lately... dengan anak-anak yang tak sihat...
Oma pun collapse... jatuh 2 kali pulak tuh... Shah pun sama... dugaan sungguh....

so layanzzz... 


next... Rumah Melanau...
ikut ceritanya... kalau terjadinya perang...
tuan rumah akan pastikan family dorang bersembunyi di atas yang atas sekali...
rumah nih memang tinggi... luas.... mengah jugak la nak panjat...
memang tough betul dorang kan? hari-hari panjat tangga... respek...


si kecil nih masih lagi semangat berjalan sendiri...
tapi hausnya dia... cian.... kita nak dukong tak mo...
peluh dah basah baju tuh ha... good girl...


sbelum kita masuk ke Rumah Melanau tuh...
boleh singgah kat hut yang sangat fancy nih ye...
buat baju batik...


colorful...


biasa la Oma....
kalo tak ditahan... ntah brapa helai pulak baju yang dibelinya... ;p


yang si Aerish dah men'daki' anak-anak tangga...
pelik betul la dorang nih... ada anak tangga yang senang nak panjat...
yang satu nih jugak yang dorang suka nak panjat...
suka hati la sayang... janji hepi ya...


dari atas...
siap jerit-jerit suka yang tak tahan tuh... i lioke


nih candid bila lepak kat bawah rumah... 
Aerish nak bunyikan kayu-kayu tuh pun tak larat... berat  katanya...
ha3.... tau pun berat... eB try jugak... 
memang berat esp sebab haku pose... ekekekeke


best lepak bawah rumah...
sejuk... nyaman...
kita leh wat macam rumah sendiri ye...
sambil cop-cop paspot...


nih antara decor dalam rumah...


close up lagi...
tak sempat pulak nak tanya...
apa maksudnya... ada tulis rasanya...
tapi eB tak sempat nak baca...
sebab dok kalut kejor Aerica...
kuat sangat memanjat... riso dia jatuh...


see... kan eB dah kata...
suka betol dorang memanjat...


Aerish melangkah satu-satu kayu....
kalo dah satu-satu, bila nak sampai nih deq?
tingkat atas blom panjat lagi tau...


tuh dia... Aed...
bila panjat pandai...


bila turun tak reti...
ha3... klakor...


sambil round-round, kita snap-snap ye...
suka tengok dayung nih...
menarik kan?


dalam bilik pulak...
nostalgia tuh... artifak berharga...


like Oma like cucu...
dah melunjur rehatkan kaki... penat sangat...
Aerica leh la nak minum ke nak makan ke... Oma? lahai ciannya Oma..


okeh... kat blakang rumah tuh ada Sago Hut...
leh la nak tengok cara dorang wat sago


& semestinya Oma akan shopping... ;p


so bye... kita gi jenguk 2 rumah yang terakhir pulak ye...
ta... ta...

 ♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs * 

Next n3: Sarawak Cultural Village (SVC) Part V


 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Archive

Copyright aerishaedrica. Powered by Blogger.