Sarawak : 2nd Day @ Sarawak Cultural Village Part IV

Assalamualaikum 
Salam Ukhwah... 

berjangggut baru nak sambung cerita...
sori ye korang... (budget ada yang polole tuh... ekekeke)
eB busi sangat2 lately... dengan anak-anak yang tak sihat...
Oma pun collapse... jatuh 2 kali pulak tuh... dugaan sungguh....

so layanzzz... 


next... Rumah Melanau...
ikut ceritanya... kalau terjadinya perang...
tuan rumah akan pastikan family dorang bersembunyi di atas yang atas sekali...
rumah nih memang tinggi... mengah jugak la nak panjat...
memang tough betul dorang kan? hari-hari panjat tangga... respek...


si kecil nih masih lagi semangat berjalan sendiri...
tapi hausnya dia... cian.... kita nak dukong tak mo...
peluh dah basah baju tuh ha... good girl...


ssbelum kita masuk ke Rumah Melanau tuh...
boleh singgah kat hut yang sangat fancy nih ye...


colorful...


biasa la Oma....
kalo tak ditahan... ntah brapa helai pulak baju yang dibelinya... ;p


yang si Aerish dah men'daki' anak-anak tangga...
pelik betul la dorang nih... ada anak tangga yang senang nak panjat...
yang satu nih jugak yang dorang suka nak panjat...
suka la sayang... janji hepi...


dari atas...
siap jerit-jerit suka yang tak tahan tuh... i lioke


bila lepak kat bawah rumah... 
nak bunyikan kayu-kayu tuh pun tak larat... berat  katanya...
ha3.... tau pun...


best lepak bawah rumah...
sejuk... nyaman...


decor dalam rumah...


close up lagi...


see... kan eB dah kata...
suka betol dorang memanjat...


Aerish melangkah satu-satu kayu....
bila nak sampai nih deq?
tingkat atas blom panjat lagi tau...


tuh dia...
panjat pandai...


turun tak reti...
ha3... klakor...


suka tengok dayung nih...
menarik kan?


dalam bilik...
nostalgia tuh... berharga...


like Oma like cucu...
dah melunjur rehatkan kaki...


okeh... kat blakang rumah tuh ada Sago Hut...
leh la nak tengok cara dorang wat sago


& semestinya Oma akan shopping... ;p


bye... kita gi jenguk 2 rumah yang terakhir ye...
ta... ta...

 ♥ Memoirs ♥ 

till then..... 
* hugs * 

Next n3: Sarawak Cultural Village (SVC) Part V


 :: Aerish, Aed & Aerica's coin box ::

Archive

Copyright aerishaedrica. Powered by Blogger.